Acces la Internet prin intermediul rețelelor celulare

Martie 27, 2017

Acces la rețeaua Internet devine un serviciu care crește în popularitate. În dependeță de operator mobil și transmițător conexiunile pot fi bazate pe diferite tehnologii. Viteza maximală teoretică pentru fiecare tehnologie populară este prezentată în tabelul de mai jos.

Tehnologie Viteza maximală de transmitere a datelor
LTE 300 MB/s.
HSPA+ 42 MB/s.
HSDPA 21.6 MB/s.
CDMA 9.3 MB/s.
UMTS (3G) 384 KB/s.
EDGE 250 KB/s.
GPRS 115 KB/s.

În cazul în care stația de bază este îndepărtată de la dispozitivul utilizatorului sau este umbrită de clădiri sau de alte obstacole, viteza de transmiterea a datelor poate să se micșoreze semnificativ. Pentru a îmbunătăți parametrii de transmitere, utilizatorul trebuie să conecteze o antenă corespunzătoare. Antena prezentată mai jos este des utilizată pentru majorarea puterii semnalului LTE.

Antena direcționată LTE KYZ 7.5/8/10 a fost proiectată pentru utilizarea în sisteme 4G/3G/GSM. Aceasta soluție este pentru acei, care vor să amplifice semnalul și să primească un semnal stabil cu viteză corespunzătoare.

Tehnologia LTE este flexibilă în ceea ce privește banda de frecvențe cât și banda de trecere a canalului de transmisie. Rețelele LTE pot funcționa în benzi de frecvențe de la 700 MHz (raioane non-urbanizate - o bandă mai lungă) până la 2,6 GHz (raione urbanizate - puteri mai mari). Elementul important pentru LTE este tehnologia MIMO (Multiple Input Multiple Output), care mărește eficiența transmisiei prin utilizarea mai multor antene pe ambele capete ale liniei de transmitere.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu