Perete

CUM SĂ ALEGEȚI SUPORTUL PENTRU TV

Alegerea suportului de perete pentru televizor poate fi o decizie dificilă, deoarece există dimensiuni diferite, branduri și tipuri de suporturi. O să aflați toate detaliile prin ce se diferă și cum să alegeți suportul potrivit. Tipuri de suporturi:

Suport fix

Suporturile fixe în majoritate cazurilor sunt foarte aproape de perete la care se fixează. Este o soluție ideală, când este posibil de instalat televizorul într-un loc optimal, și anume, când centrul ecranului este la nivelul ochilor și dispare necesitatea reglării suplimentare. Acest tip de montaj de perete ocupă foarte puțin spațiu, cu o distanță minimală dintre televizor și perete, ceea ce este important la utilizarea în încăperi mici sau în soluții de design. Aceste suporturi nu sunt dificile în instalare și față de alte suporturi au cel mai mic preț. Prezența prizelor de alimentare în locul instalării televizorului nu este o problemă la utilizarea suporturilor de cadru, dar în unele cazuri este necesar ca toate conexiunile surselor de semnal video și audio să fie orientate spre suprafața de jos sau suprafețele laterale a televizorului.

Suport cu înclinare

Suporturile cu înclinare, la fixarea televizorului de perete permit schimbarea unghiului de înclinare (în majoritatea cazurilor intervalul este de 15-20 de grade). Acest tip de suport, ideal se potrivește în cazul dacă televizorul va fi mai sus de nivelul ochilor în starea obișnuită a spectatorului. Distanța nu prea mare (până la 10 cm) până la perete oferă posibilitatea de a efectua înclinarea, și totodată toate conectările necesare. Încă un avantaj important la utilizarea acestor tipuri de suporturi este posibilitatea alegerea unui unghi optimal cu scopul de a înlătura reflexii de lumină.

Suport cu înclinare și rotire

Suporturile cu înclinare și rotire permit ajustarea poziției ideale pentru vizionarea televizorului, din cauza că au posibilitatea de a efectua rotirea ecranului în 3 direcții - sus/jos, stânga/dreapta, la unele modele și în jurul axei sale. Aceasta este un avantaj important în timpul vizionării televizorului în diferite zone ale locuinței - ex. bucătăria și cameră pentru vizitatori. Suportul cu înclinare și rotire oferă posibilitatea instalării televizorului în colțul încăperii. Variante de suporturi multibraț pot nu numai distanțarea maximă a televizorului de la perete cu întoarcerea acestui în diferite direcții, dar și micșorarea distanței față de perete la minim.